dijous, 28 d’abril del 2011

A buenas horas

Aquesta setmana CiU va presentar les propostes d’ocupació i promoció econòmica. (Nou?)Impuls del SOM i suport als emprenedors. Doncs bé, té gràcia que després de 4 anys governant amb majoria absoluta no s’hagi fet res... la realitat és tossuda.

És tossuda perquè el Servei d’Ocupació Municipal s’ha desmantellat, passant de més de 20 persones a 6, no s’executa el pressupost i i el personal no dóna a l’abast (fins al punt que la gent de Sant Cugat se’n va al servei d’ocupació municipal de Rubí). Si realment volien impulsar el servei d’ocupació municipal podrien haver començat ja i no comprometre’s ara... La situació de crisi no és d’ara, fa 3 anys estem immersos en aquesta crisi, i la resposta de l’equip de govern ha estat: desmantellar el SOM i donar suport als nous emprenedors confiant en la iniciativa privada (ESADEcreàpolis, cambra de comerç...) i posar anuncis al Financial Times. Vull recordar que l’evolució de l’atur comença a ser preocupant, amb un increment en un miler de persones aquest últim any.

A ICV-EUiA creiem en el SOM (la nostra trajectòria ens avala) de sempre i ens hem cansat de reivindicar més recursos i denunciar el seu desmantellament; a part de creure en la iniciativa pública per tal de fer vivers per nous emprenedors i de cercar la concertació entre el teixit empresarial i educatiu de la ciutat. Aquest moment és complicat i cal una iniciativa i un lideratge municipal fort. El Govern de CiU ha estat al costat de l’empresa i no dels treballadors i treballadores que s’han quedat a l’atur. El SOM necessita un replantejament, recursos per tal de ser una eina útil. I cal apostar de forma clara per la millora de l’oferta de la FP a la nostra ciutat. No podem caure en el cofoisme de les dades comparades i s’han de posar tots els sentits perquè l’atur no continui augmentant i perquè qui ho desitgi pugui millorar les seves expectatives de feina. Malgrat les dades i l’autocomplaença convergent, durant el seu mandat hi hagut EROS a empreses de la ciutat i s’han tancat d’altres (SHARP, HP, DELPHI, SIEMENS...)

En qualsevol cas aprofito aquestes línies per demanar a la gent que es mobilitzi el proper diumenge 1 de maig, perquè la crisi no la paguin els de sempre (la classe treballadora) i denunciar les retallades del Govern de CiU en el sector públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada