dilluns, 7 de març del 2011

Retallades

El Govern de CiU ha començat la legislatura amb el que ja avançàvem en campanya electoral: retallant l'encara dèbil Estat de Benestar i virant cap el model econòmic americà. Sinó, no s’entenen les primeres mesures (improvisades i antisocials) que estan prenent des del Govern.

Mentre suprimeixen l’impost de successions o pacten amb el govern central la privatització de les Caixes amb diners públics, retallen a tort i a dret els drets a aquelles persones que més necessiten el suport de les administracions. Les primeres retallades anunciades han estat en educació mentre es continuen subvencionant escoles d'elit que segreguen per motiu de sexe, la sanitat pública on sense complexes el nou Conseller aposta per les Mútues privades, aturant els projectes de transport públic mentre posen en marxa tota la maquinària per acabar el 4rt Cinturó, suprimint les ajudes per famílies monoparentals, amb fills menors de 3 anys o pujant les taxes per estudiants universitaris.

ICV-EuiA considerem que en un moment com aquest el que hem de fer és estar al costat dels que més pateixen la crisi, sense carregar (encara més) a aquesta part de la població amb les mesures d'austeritat que també nosaltres defensem . Cal que la sortida de la crisi no suposi més desigualtats. Els que més tenen han de contribuir més, els que més han guanyat s’han de sacrificar més. Per reduir el dèficit cal augmentar els ingressos amb una reforma fiscal per tal que pagui més qui més té i més guanya.

A Sant Cugat el 22 de maig també haurem de decidir si volem un Govern que lluiti pels més desfavorits o un govern que retalli més drets socials. ICV-EuiA no es resigna i vol ser clau per garantir una sortida socialment justa d’aquesta crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada