dimarts, 15 de febrer del 2011

Fer oposició no és fàcil

Fer oposició no és fàcil; no ho és perquè la nostra feina té poca projecció i perquè és complicat que les propostes dels tres regidors d’ICV-EUiA siguin recollides per la majoria absoluta de CiU. Malgrat l’aritmètica, ICV-EUiA, amb una acció responsable i valenta ha pogut impulsar múltiples iniciatives que han estat aprovades.

No perquè el Govern Municipal hagi adoptat el programa ecosocialista, sinó perquè ICV-EUiA ha treballat des de la responsabilitat i el sentit comú per tal d’incloure propostes pel bé de la majoria de la ciutadania. La targeta de transport gratuït pels infants i pels aturats i aturades sense subsidi, acompanyar els treballadors i treballadores víctimes de pràctiques empresarials negatives, millorar les línies d’autobús i incrementar-les són exemples de propostes que ICV-EUiA ha portat al Ple i s’han pogut aprovar. Una acció municipal responsable, útil.

També hem estat valents a l’hora de defensar les nostres conviccions, com ara en l’oposició a la construcció de la ronda sud i a la modificació del Pla General Metropolità al sector de la Torre Negra. Creiem fermament que es poden ampliar els límits de la Torre Negra i amb un estudi que contempli el transport públic d’una forma actual i moderna podem desafectar la ronda sud. No serà fàcil però és possible, gràcies també a la Declaració de Collserola com a Parc Natural.

Valents també en explorar noves formes de fer oposició amb un acord de pressupost que ha incrementat en més d’un 30% les polítiques socials, essencials en temps de crisi.

Hem estat radicals, amb una radicalitat entesa com a defensa ferma i contundent dels drets socials (en perill davant l’onada neoliberal) i confrontant amb aquells que utilitzen la seguretat i la nova ciutadania malgrat això pugui trencar la cohesió socials.

Hem demostrat doncs que som una força ÚTIL perquè responem als anhels quotidians de la gent, RESPONSABLE perquè no ens fa res arribar a acords que són beneficiosos per la ciutat, VALENTA perquè no ens tremolen les cames al defensar el que creiem i RADICAL en la defensa dels drets socials i mediambientals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada