dimarts, 1 de febrer del 2011

Per la conviència i la tolerància

Soc conscient que no existeixen receptes màgiques per curar el racisme i la xenofòbia. Aquesta lacra que en un moment tant dur com l’actual, sobretot per a la gent amb pocs recursos, s’està extenent a la nostra societat esta aprofitant el moment per sembrar propostes d’odi i per atiar els instints més baixos.

És en aquest sentit que la setmana passada vaig enviar una carta a partits i entitats de la ciutat. Cal que sense fer-los gaire publicitat manifestem el màxim de gent possible el nostre posicionament contrari als seus postulats, creiem en la necesitat de crear un espai d'unitat política i social que ajudi a difondre arguments contra el racisme i el feixisme. Ens cal un compromís públic per tal de fugir de l'estigmatització dels col·lectius de persones en funció del seu origen, ètnia, cultura o religió; per acabar amb l'associació que es fa entre immigrants i delinqüència; així com per condemnar de forma immediata qualsevol brot o acció de racisme i xenofòbia que es pugui dur a terme a les nostra ciutat.

Tanmateix, aprofitem aquestes línies per demanar a la resta de forces polítiques del consistori (i de les de fora) consensuar un acord preelectoral per tal de no parlar de la immigració des del racisme i la xenofòbia i sí des del terreny de la ciutadania, drets, deures i les polítiques socials.
No podem tolerar que la nostra societat pateixi atacs dels intolerants i aquells que atien el foc de l’odi vers el diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada