dimarts, 9 de novembre del 2010

El canvi rebel, en verd esperança, per un Sant Cugat 3.0

Ja sé que tard, però us passo el discurs de presentació d'aquí el servidor com a Cap de llista.

Sóc fill de Sant Boi i de família treballadora i això marca el caràcter. Vaig estudiar a l’Autònoma i això em va fer conèixer Sant Cugat i la seva ideosincràsia.

Em vaig fartar de veure el Nuñez, el Pujol, el Maragall, la bola de Cristal i els Goonies a la TV. Crescut amb el Barça de Cruyff i ara gaudint del Barça de Guardiola, de la filosofia que tothom té alguna cosa a aportar. De superar el victimisme. Superar el derrotisme històric. Del victimisme a la il·lusió.

No sóc membre de cap generació X, ni Y, ni vaig córrer davant dels grisos.

Però sóc la generació forever young, sempre temporals, sempre mileuristes i sempre precaris. Vivim per primer cop pitjor que els nostres pares. Diuen que som la generació passota, que només pensem en anar de festa i no ens interessa lo públic.

Però que s’ha mobilitzat en contra de la guerra, o va anar a treure chapapote a les costes gallegues ,contra la sentència de l’Estatut massivament.

Les mobilitzacions han canviat, les organitzacions han canviat, les persones han canviat. Estem en una societat individualista, que només es preocupa del dia a dia. Ens hem d’adaptar i connectar amb aquesta nova situació. No estar al marge. El gran repte és assumir això i treballar per canviar-ho

Una generació que ha viscut la revolució tecnològica, la generació que ha vist en poc temps el canvi de la postal al mail, del telèfon fixe al mòbil, de l’enciclopèdia catalana al google i de l’olivetti al mac. De la democratització de la informació i el perill de la desinformació. Vivim en el canvi constant, les reunions, les xarxes socials, el facebook, el twitter. De l’1.0 al 2.0.

He decidit ser actiu i proactiu, deixar de sentir que les coses passin al meu voltant sense incidir-hi. I com jo, molts membres de la meva generació. Volem deixar de ser hereus de totes les revolucions i canvis. Volem ser els protagonistes del salt al següent nivell. Canvi d’actitud, de la revolució en les organitzacions i les institucions. Un canvi que aproparà les decisions a la ciutadania. Fugint dels tacticismes i donant solucions a la ciutadania.

Que hem fet?

• Pactar el Pressupost 2009:
o 700.000 euros en polítiques socials i d’ocupació
o línies de bus noves per la Floresta
o El Casino de la Floresta
• Mesa per la Cohesió i la reactivació econòmica
• Camins escolars segurs
• Consell per la seguretat i la convivència
• Garantir el transport gratuit pels aturats i aturades sense subsidi i pels menors de 12 anys
• Consell dels infants

Repensar Sant Cugat

ICV de moment amb el treball de les diferents sessions del Repensem Sant cugat han sortit vàries propostes que planifiquen la ciutat, que farà que ICV-EuiA estigui al costat dels que més ho necessiten, amb polítiques ecològiques de veritat.

De moment hem fet 4 sessions de Repensem Sant Cugat; d’ocupació, ensenyament, habitatge i cultura. Amb la voluntat de treballar les propostes que la ciutat necessita i que conformaran una proposta TRANSFORMADORA.

Estem treballant per fer el millor programa electoral possible, des del coneixement de la realitat nostra, la que hem promogut a altres indrets i el coneixement teòric. El Repensem Sant cugat va poc a poc refermant-se com un procés polític i programàtic que serà alternatiu al model de Recoder i Unió.

Per tant, volem una ciutat, on la cultura de base serà el motor de la cultura municipal, la cultura no pot ser només institucional; amb una política d’habitatge on potenciarem el lloguer i estudiarem fórmules alternatives com la cessió d’ús, amb una planificació i potenciació de l’ensenyament públic per sobre d’altres fórmules i on la promoció econòmica municipal serà la protagonista, amb plans d’ocupació, serveis municipals d’ocupació útils i eficients i una promoció econòmica on l’ajuntament sigui l’actor principal i no subsidiari, lligant l’educació al treball, enfortint la FP. Dibuixarem una ciutat on tothom se senti còmode. Una ciutat on els joves tinguin espais on expressar les seves inquietuds i la gent gran tingui espais dignes. Una ciutat on el manteniment i el transport públic sigui capdavanter. Propostes que continuarem treballant.

Una ciutat que integri els districtes sense diferències i es tracti a qualsevol ciutadà o ciutadana sigui del territori que sigui. El progrés ha de ser el leitmotiv diari també dels districtes. No podem tenir un Sant Cugat a dues velocitats.



El valor del canvi a Valldoreix

Exemple del que podem fer en un govern on la coalició és clau és aquí, a Valldoreix. Quan vam arribar no hi havia res. Era una administració que només tramitava llicències per construir xalets. Avui a Valldoreix, hi ha en marxa un Consell de la Vila, participatiu on es codecideixen els projectes de Vila, hi ha un transport públic que funciona, una oferta cultural arriscada on les entitats són les protagonistes, mercadet els dissabtes o està en marxa el projecte de centralitat on entre d’altres coses tindrem habitatge públic. Increïble, no? Doncs això ha estat gràcies a un govern d’esquerres, amb presència d’ICV-EuiA (també PSC, ERC i els veïns progressistes) i el Pau Alonso ara i el Josep Casdellà abans.

Tots aquests canvis no els podem fer sols. Els hem de fer amb companys de viatge. Però vull deixar una cosa clara avui: la garantia que aquest canvi fructifiqui és que la coalició ICV-EUiA sigui forta. som l’única garantia que es puguin fer polítiques d’esquerres i ecologistes a Sant Cugat.

Vull apel·lar a tots aquells que se sentin rebels (rebels pacífics s’entén). Rebels de la classe dominant, de l’stablishment santcugatenc. El vot realment diferent, el vot del canvi, el vot de l’inconformisme. El vot del canvi rebel. Del canvi imperfecte, dels qui no ens agrada la ciutat perfecte (entre cometes) que ens han fet creure que és Sant Cugat. Vull una ciutat on les persones siguin les protagonistes, que puguem agafar el bus sense por a arribar tard als llocs, que tothom tingui dret al seu projecte vital, a millorar les seves condicions d’ocupabilitat , o els serveis públics siguin prioritaris , on puguis passejar per unatorre negra dins del Parc Natural de Collserola.

La rebel·lia contra les retallades socials, contra les obvietats d’un Estat del Benestar. La rebel·lia ens ha de dur a mobilitzar-nos també el dia 29. Serem molts i moltes rebels el dia 29.

Vull un Sant Cugat 3.0

El Sant Cugat 3.0 que passa de nivell, que és proper i en xarxa. I això només ho podem aconseguir nosaltres. Pugeu al nostre tren i acompanyeu-me en aquest viatge apassionant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada